TUMOR CSOMAG NŐKNEK

Hölgyeknek, akiknek a családi kórelőzményében szerepel tumoros megbetegedés, illetve panaszaik, tüneteik hátterében felmerül ennek lehetősége.

Mikor érdemes ezt a csomagot választani?

A panel elvégzését leginkább azon hölgypácienseink számára ajánljuk, akiknek a családi kórelőzményében szerepel tumoros megbetegedés, illetve panaszaik, tüneteik hátterében felmerül ennek lehetősége.

Fontos: a csomagban levő tumormarkerek eredménye alapján önmagában nem állítható fel diagnózis! Emelkedett érték nem jelent egyértelműen rákos betegséget, azt okozhatja jóindulatú állapot, gyulladásos kórkép is. Fordítva is igaz: ha valamely tumormarker „normál” tartományban van, az nem zárja ki rosszindulatú daganat fennállását.

Tumoros betegség kizárása/megállapítása a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek ismeretén túl, fizikális vizsgálattal, valamint a (családi és saját) kórelőzmény, panaszok, tünetek, egyéb (pl. képalkotó-) vizsgálati leletek figyelembevételével lehetséges, a megfelelő szakorvos által.

A laboratóriumi szakma szabályai alapján a tumormarkerek daganatszűrésre nem alkalmasak. Diagnosztizált daganatos betegség kezelési hatékonyságának követésére, a betegség előrehaladásának figyelésére alkalmazzák a klinikumban.

Mit tartalmaz a csomag?

25 paramétert vizsgálunk:

fontos szerepet játszó enzimek (máj, csont, szív- és vázizomzat, stb. működésében): GOT, GPT, GGT, ALP
lebontási termékek (vese-, májfunkció): karbamid, kreatinin, bilirubin, húgysav
ionok: nátrium, kálium
szénhidrát-, zsíranyagcsere: vércukor, koleszterinek, triglicerid
fehérjeanyagcsere, vasháztartás: összfehérje, albumin, vas, transzferrin
gyulladás jelzése: CRP, vérkép
tumormarkerek: AFP (máj, petefészek stb.), CEA (vastagbél, tüdő, emlő stb.), CA 125+HE4/ROMA score (petefészekrák rizikóbecslése), CA 15-3 (emlő stb.)
széklet vér (tápcsatornából eredő rejtett vérzés kimutatása)

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vérvételt megelőzően 10-12 órával étkezzen utoljára, viszont a mintavétel reggelén javasolt bőségesen folyadékot fogyasztani (szénsavmentes víz).

A székletvér vizsgálathoz szükséges mintatartó edényt a vérvételi helyszínen igényelheti, de előzetesen gyógyszertárban is beszerezhető.

Leletkiadási idő: 3 munkanap.

A lelet kézhezvétele után: Javasolt felkeresnie kezelőorvosát, aki személyre szabottan tudja értékelni a mért eredményeket.

A csomag ára: 37 050 Ft
Az ár magában foglalja a mintavételi- és adminisztrációs díjat is.

Dabas szívében, elegáns környezetben várjuk szeretettel kedves ügyfeleinket

Cím

2370 Dabas,
Bartók Béla út 14.