SZOLGÁLTATÁSOK

Állunk betegeink rendelkezésére

VÉRVÉTEL

Egy laborvizsgálat segíthet a panaszok és tünetek hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

COVID SZŰRÉS

A Regnum Labor által jelenleg alkalmazott teszt a vírus genetikai állományának 3 szakaszát vizsgálja: kimutatja az E gént, az RdRP gént és a magasabb érzékenységű N gént is, így az általunk használt PCR reakció igen nagy érzékenységűnek tekinthető.

laborvizsgálat

Mikor ajánlott a Komplex laborvizsgálat elvégzése?

A Komplex laborcsomag átfogó képet ad a szervezet aktuális egészségügyi állapotáról, elvégzése ajánlott évente minimum egy alkalommal. Bizonyos betegségek már korai, akár panaszmentes szakaszban is szűrhetőek, felismerhetőek ezen vizsgálatok segítségével. Ez a bővített nagylabor minden korosztálynak javasolt prevenciós céllal.

A szűrés rendszeres elvégzésével monitorizálható lesz az egyes szervek/szervrendszerek állapota, bizonyos betegségek időben, még tünetmentes állapotban diagnosztizálásra kerülhetnek. Vizsgálja, szűri az összes olyan alapparamétert, amivel már egy átfogó egészségügyi státuszt tudunk adni ezen vizsgálatot választóknak. 

A szűrés tartalmaz:

 • Vérképet, amelyből alapvető hematológiai státuszt állítható fel.
 • Gyulladásos markereket, melyek számos fertőző és nem fertőző betegségben, autoimmun, daganatos és egyéb kórképben emelkedhetnek.
 • Alapvető ionokat, ásványi anyagokat, melyből az ionháztartásra, csontjaink egészségi állapotára lehet következtetni.
 • Májenzimeket, melyből a máj funkcióról kaphatunk felvilágosítást.
 • Vesefunkciós paramétereket, a vesék egészségéért.
 • Teljes vizeletvizsgálatot üledékkel, az egész urogenitális rendszer egyik alapvető szűrővizsgálatát.
 • Mellékveseszűrést,
 • hasnyálmirigyszűrést,
 • pajzsmirigyszűrést,
 • köszvényszűrést,
 • D-vitamin-szint mérését,
 • komplett zsíranyagcsere-vizsgálatot,
 • szénhidrátanyagcsere-vizsgálatot, hosszútávú vércukor vizsgálattal kiegészítve,
 • vasanyagcsere-vizsgálatot,
 • egyes autoimmun betegségek szűrését,
 • alapvető véralvadási vizsgálatot,
 • tromboembólia rizikószűrést,
 • kiterjesztett kardiovaszkuláris rizikószűrést.
Hogyan történik a vérvétel?

A vérvétel nyugodt, kellemes környezetben történik. Képzett, több éves tapasztalattal rendelkező egészségügyi szakemberek végzik.

Amennyiben izgul a vérvétel miatt, esetleg előfordult már, hogy elájult, vagy hajlamos a szédülésre, nyugodtan jelezze kollégánknak, hiszen csak így tudnak segíteni Önnek.

A vérvétel lehetséges ülő, vagy fekvő testhelyzetben is.

Általában a könyökhajlat vénájából veszünk vért. Szúrás szempontjából itt helyezkednek el a legkedvezőbben a vénák, valamint itt a legkisebb a fájdalom. Előfordulhat, hogy ez a véna nehezen található, vagy túl gyenge, ilyenkor a kézfejből, lábból, vagy egyéb területről is vehetünk vért.

A véna könnyebb megtalálását a felkar elszorítása, valamint a leszorított kéz ökölbe szorítása segíti.

A bőr felületét fertőtlenítővel letisztítjuk és következik a szúrás egyszer használatos tűvel. A vérvétel enyhe csípés-szerű érzéssel jár.
Az eszközök minőségére kifejezetten ügyelünk. 

Pácienseink által gyakran feltett kérdések

Ez attól függ, hogy milyen laborvizsgálaton fog részt venni. A laborvizsgálat előtt minden esetben tájékozódjon a kiválasztott vizsgálat leírásánál. Általános szabályok: A vérvételre legalkalmasabb időpont reggel éhgyomorra, bőséges folyadék – kizárólag tiszta víz – fogyasztást követően. A vérvétel előtt kérjük, ne egyen, ne kávézzon! (Egyes esetekben a vérvétel előtt – pl. csak hormon- és csak tumormarker vizsgálatok esetén – nem szükséges koplalni.) 

Természetesen lehet. Kérjük, hogy időpontfoglaláskor a számlázási adatok megadásánál jelezze ezt számunkra. Ha ezt elmulasztotta, kérjük, keressen minket e-mail elérhetőségünkön!

Természetesen, kérjük töltse ki az erre vonatkozó szülői beleegyező nyilatkozatot.

Igen, amennyiben megadta TAJ-számát.

Vérvétel után a laboreredmények közlése elektronikusan, a foglaláskor megadott e-mail címre való kiküldéssel, illetve EESZT-be való leletfeltöltéssel történik általában a mintavételt követő 12-24 órán belül. Pontos eredménykiadási időt az árlistán találja meg.

Azért, mert a bőrteszt nem minden esetben javasolt, például antihisztamin vagy szteroid szedése (hetekkel a vizsgálat előtt is!); gyulladt, ekcémás bőr; várandósság, szoptatás; kisgyermekkor; tartós pollenszezon esetén. Ilyen esetekben a vérből végzett allergiavizsgálat javasolt, amely kifejezetten az allergén specifikus, vérben megtalálható IgE ellenanyag jelenlétét méri.

Kizárólag indokolt esetben (mozgás korlátozott, idős, kismama, stb.) vállalunk kiszállást Dabasi és környéki lakosok számára kapacitásunk függvényében.

Nem, a  Regnum Labor laborvizsgálatokat önköltségen tudja igénybe venni.

A laborvizsgálatok orvosi beutaló nélkül is igénybe vehetők.

Amennyiben a szülő vagy kezelőorvos indokoltnak látja, már pár hetes kortól lehetséges a vérvétel. 

Igen, nálunk készpénzzel és bankkártyával is fizethet.

gyermek vérvétel

GYERMEK VÉRVÉTEL

Segítség a szülőknek, ha gyermekét szeretné hozni vérvételre.
(akár pár hetes kortól)

Előfordulhat, hogy már kisgyermekkorban szükség lehet vérvételre. Hogyan támogathatjuk gyermekünket, hogy a legkevésbé maradjon rossz élmény a vérvétel? A gyermekek vérvétele nehezebb a felnőtt vérvételnél. 

A vérvétel fájdalommentességére törekszünk: a szúrás előtt érzéstelenítő krémmel minimalizáljuk a vérvétel kellemetlenségét – krém segítségével a bőr felszíni érzéstelenítését végezzük a szúrás előtt.
A vérvételt tapasztalt szakápoló végzi: a felnőttekénél jóval vékonyabb és érzékenyebb gyermekvénák speciális figyelmet, tudást és rutint igényelnek – munkatársaink többéves kórházi szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

MIÉRT MI?

Ezer okot is fel tudnánk sorolni,
de íme néhány

Beutaló nélkül is érkezhet hozzánk

Rugalmas időpont foglalás

A megbeszélt időpontban fogadjuk, várakozás nélkül

Időpont akár másnap

Az eredményeket a lehető leggyorsabban megkapja elektronikusan illetve az EESZT-be is felkerül így kezelőorvosa is azonnal látja

COVID SZŰRÉS

PCR TESZT

A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a vizsgált mintából. Kritikus jelentőségű a COVID-19 kezdeti megelőzésében a pandémiás terjedés szempontjából.

A SYNLAB által jelenleg alkalmazott teszt a vírus genetikai állományának 3 szakaszát vizsgálja: kimutatja az E gént, az RdRP gént és a magasabb érzékenységű N gént is, így az általunk használt PCR reakció igen nagy érzékenységűnek tekinthető.

SZEROLÓGIAI VIZSGÁLATOK

A szerológiai tesztek a vírus ellen termelődött ellenanyagokat mutatják ki vérmintából. Az antitest kimutatási metodikák a szervezet válaszreakciójáról adnak képet, így a vizsgálatok információtartalma különbözik a direkt víruskimutatási eljárásokétól.

Míg a PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, addig a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.

Dabas szívében, elegáns környezetben várjuk szeretettel kedves ügyfeleinket

Cím

2370 Dabas,
Bartók Béla út 14.